privé les

Als je besluit om samen met je hond bij ons te trainen dan starten we met een individuele samenwerking waarbij we 6 weken samen intensief aan het werk gaan. In privé lessen kunnen we met de theorie en praktijk exact aansluiten bij de behoefte die past bij je hond, bij jouw hulpvraag en de situatie thuis. Tevens gaat alle aandacht naar jou en je hond iedere minuut van de les. Hierdoor kunnen we heel goed met je meekijken naar het welzijn van je hond, welke zeker in de begin fase als pup of wanneer je een adoptie hond hebt zo ongelooflijk kwetsbaar is.

Wat kun je verwachten van de komende 6 weken:

We nemen je mee in de belevingswereld van je hond. Daarmee ga je anders kijken naar het gedrag van je hond. Je leert hoe honden “denken”, leren en communiceren. Wat jouw hond je verteld met zijn/haar lichaamstaal- en houding. Door dit te herkennen ga je ook begrijpen wat je hond van jou nodig heeft. Je onderzoekt vanuit welke behoefte het gedrag ontstaat en welke emoties daar een rol bij spelen. Hierdoor ontstaan inzichten, kennis en ervaringen om bv ongewenst gedrag van je hond te veranderen naar gewenst gedrag. Of wanneer ze nog jong zijn juist sturing te geven in een situatie, waardoor je pup keuzes leert maken en dan natuurlijk de gewenste keuzes die aansluiten bij de ‘regels en verlangens’ van onze maatschappij.

De kracht van een eigen keus maken heeft een enorme impact op je hond voor zijn/haar ontwikkeling. Je hond heeft immers zelf nagedacht en gekozen en ontdekt dat dit iets positiefs oplevert. Het zelfvertrouwen zal hiermee enorm groeien. Kortom een mooie start voor jullie samen, die een verdieping in jullie verbinding van de relatie zal brengen!

Er zijn allerlei verschillende manieren om iets aan je hond te leren. Wij zijn ervan overtuigd dat de manier die aansluit bij de behoefte van jou, je hond en eventuele gezinssituatie het meest efficiënt is. Om te ontdekken welke wijze dit is ga jij je natuurlijke gedrag onderzoeken. Je natuurlijke gedrag wordt immers nooit een trucje. Je reageert dan consequent en oprecht en daar zal je hond op reageren.

Dit kan aan huis, het bos of op een andere locatie, helemaal afhankelijk van de vraagstelling of behoefte. Lessen met het hele gezin, samen met de oppas van de hond of gericht op de kinderen, alles is mogelijk.

Iedereen is welkom; jong en oud, kinderen die iets meer aandacht nodig hebben of mensen met een lichamelijke –of geestelijke beperking.

Ook alle honden van iedere leeftijd zijn welkom, uit Nederland of het buitenland, honden die vaardig zijn in de sociale omgang met mens en dier én de honden die ongewenst gedrag richting andere mensen of dieren vertonen.

Kosten

Een privé les is €80 per uur welke vermeerderd wordt met 21% BTW, totaal €96,80, waarbij we altijd met minimaal 3 privé lessen van start gaan.

Locatie
Buntlaan 9 in Doorn

Trainsters
Iris Kok , Corien Vallinga

Betaling
middels factuur, met mogelijkheden in termijnen

Les benodigdheden
boek Kalmerende signalen van Turid Rugaas (20.50€) en 3m lijn

Wanneer er op een andere locatie als onze trainlocatie wordt gewerkt worden er reiskosten berekend:
0.35ct/km (incl 21% BTW) binnen een straal van 10km,

Woon je verder dan 10km dan worden daar passende afspraken over gemaakt zodat het voor iedereen in balans blijft.