jij & je pup_de basis

Als er een pup op je pad komt dan kun je vanaf ongeveer 7/8 weken, zodra ze het nest verlaten, bij ons terecht om aan jullie relatie te werken. Wij geloven dat de basis van een relatie gebaseerd is op respect, begrip en vertrouwen. Vertrouwen in jou als mens. Vertrouwen in een ander of een situatie, omdat jij erbij bent. Dit vertrouwen kan ontstaan en groeien op het moment dat jij je hond gerichte aandacht, veiligheid, respect en begrip biedt. Dit zijn basisbehoeften voor je hond, net als bij mensen, en dus vanaf het moment dat jij je pup ontmoet en uiteindelijk ook meeneemt uit het nest essentieel is om daar alle aandacht aan te geven.

En wat kan jij doen zodat je pup deze ingrediënten beleeft en ervaart!

Deze ingrediënten ontwikkelen zich optimaal wanneer jij enerzijds de taal van je hond verstaat en hierop reageert en anderzijds begrijpt en herkent vanuit welke behoefte gedrag zich ontwikkeld. Als jij je ook nog bewust wordt wat het effect is van jouw gedrag richting je hond, dan ontstaat er een krachtig samenspel. De band met je hond krijgt daardoor meer intensiteit en diepgang. Jullie samenwerking gaat veel verder dan een paar handige (opvoed) trucjes. Er ontstaat een relatie gebaseerd op wederzijds respect en met aandacht voor elkaars behoeften.

Om dit te ontdekken, ervaren en leren starten we met individuele begeleiding. In een privé les kunnen we met de theorie en praktijk exact aansluiten bij de behoefte die past bij je pup en de situatie thuis. Tevens gaat alle aandacht naar jou en je hond iedere minuut van de les. Hierdoor kunnen we heel goed met je meekijken naar het welzijn van je pup, welke zeker in deze begin fase zo ongelooflijk kwetsbaar is. We gaan samen met jou/jullie en je pup een aantal weken aan het werk, waarbij we 3 lessen van een uur geven en via de groepsapp veel contact hebben en informatie delen. Hierdoor maken jullie samen een optimale start. Met de opgedane kennis, inzichten en ervaringen is er een fijne basis gelegd om aan te sluiten in een cursus in een kleine groep met 4 honden van gelijke leeftijdsfase waarbij we iedere week een uur met elkaar les hebben.

Wat kun je verwachten van de komende weken tijdens de privé lessen

We nemen je mee in de belevingswereld van je hond. Daarmee ga je anders kijken naar het gedrag van je hond. Je leert hoe honden “denken”, leren en communiceren. Wat jouw hond je verteld met zijn/haar lichaamstaal- en houding. Door dit te herkennen ga je ook begrijpen wat je hond van jou nodig heeft. Je onderzoekt vanuit welke behoefte het gedrag ontstaat en welke emoties daar een rol bij spelen. Hierdoor ontstaan inzichten, kennis en ervaringen om bv ongewenst gedrag van je hond te veranderen naar gewenst gedrag. Of wanneer ze nog zo jong zijn juist sturing te geven in een situatie, waardoor je pup keuzes leert maken en dan natuurlijk de gewenste keuzes die aansluiten bij de ‘regels en verlangens’ van onze maatschappij. De kracht van een eigen keus maken heeft een enorme impact op je hond voor zijn/haar ontwikkeling. Je hond heeft immers zelf nagedacht en gekozen en ontdekt dat dit iets positiefs oplevert. Het zelfvertrouwen zal hiermee enorm groeien. Kortom een mooie start voor jullie samen, die een verdieping in jullie verbinding van de relatie zal brengen!

Als jij je hond dit wil leren, dan willen wij jou ondersteunen in dit proces, waardoor je puppy kan uitgroeien tot een fijne, stabiele volwassen hond.

Ben jij je aan het oriënteren voor een pup en zoek je een geschikte cursus voor jou en je hond, dan kun jij je nu al inschrijven of aanvullende informatie aanvragen. Wil je eerst een keertje meekijken dan ben je van harte welkom. We vinden het wel fijn dat we dan even een afspraak maken.

Locatie

Wij werken zowel buiten als binnen. Onze locatie ligt midden in de weilanden aan de rand van het bos tussen Leersum en Doorn. Er is meer dan voldoende parkeer gelegenheid.

Buiten werken we op een prachtig veld wat geheel is omheind en goed verlicht. Bij slecht weer kunnen we overdekt buiten trainen en zeker voor de koudere periode is er een verwarmde binnen locatie waar ook een toilet aanwezig is. 

Trainers

W e werken met professionele trainers. Iedereen heeft zowel kennis en expertise van hondengedrag als ook mensengedrag. Respect, begrip en vertrouwen zijn ook voor ons als trainers de kernwoorden waarmee wij jou en je hond begeleiden.

Trainer : Corien Vallinga

Kosten

Een privé les is €80 per uur welke vermeerderd wordt met 21% BTW, totaal €96,80, waarbij we altijd met minimaal 3 privé lessen van start gaan.

Wil je mee doen

Je kunt informatie vragen of je opgeven bij Corien; telefoon 06 387 54 965 of mail naar info@hondencirkel.nl

Data 2021

Start zaterdag 25 september 11.15 - 12.15u
vervolg lessen 2 - 9 - 16 - 23 - 30 oktober, 6 november

Start zaterdag 23 oktober 10.00 - 11.00u
vervolg lessen 30 oktober, 6 - 13 - 20 - 27 november, 4 december

Start zaterdag 20 november 11.15 - 12.15u
vervolg lessen 27 november, 4 - 11 - 18 december, 8 - 15 januari 2022

Start zaterdag 8 januari 10.00 - 11.00
vervolg lessen 15 - 22 - 29 januari, 5 - 12 - 19 (niet) - 23 februari 2022