jij & je pup

Als er een pup op je pad komt dan kun je vanaf ongeveer 7/8 weken, als ze het nest verlaten, op cursus om aan jullie relatie te werken. Wij geloven dat de basis van een relatie gebaseerd is op respect, begrip en vertrouwen.

Om vertrouwen in elkaar te krijgen zijn ervaringen nodig en dus ga je samen op pad. Hierbij ga je o.a. ontdekken hoe je hond reageert op prikkels uit de omgeving en wat hem of haar motiveert om te leren. Wat voor soort karakter je hond heeft, welke behoeftes er leven, zodat jij daar op kan inspelen in allerlei situaties. Tijdens deze zoektocht ga je spelenderwijs ontdekken wat het effect is van jouw gedrag richting je hond. Ben je consequent? Ben je duidelijk? Heb je vertrouwen? Hoe communiceer je?

Communicatie, verbaal en non-verbaal, is een zeer belangrijk onderdeel in jullie relatie. Kun jij horen, zien en voelen wat jouw hond jou verteld met zijn of haar lichaamshouding en lichaamstaal? Als jij de taal van je hond verstaat én begrijpt dan kun je op een efficiënte manier reageren. Hierdoor kan het vertrouwen in elkaar groeien. Vanuit dit vertrouwen kun jij aan je hond leren wat er van hem of haar verwacht wordt in onze maatschappij. o.a. Wat de 'regels' op straat zijn, hoe je bijvoorbeeld omgaat met joggers en fietsers. Wat wij als maatschappij gewenst gedrag vinden naar andere dieren en mensen.

Als jij je hond dit wil leren, dan willen wij jou ondersteunen in dit proces, waardoor je puppy kan uitgroeien tot een fijne, stabiele volwassen hond.

Iedere levens fase (puppy - jonge hond - jong volwassen) heeft zijn eigen aandachtsgebieden. Hierdoor ontstaat een flexibel les programma individueel of in een groepje met maximaal 5 honden, wat past bij de behoefte van jou en je hond.  

Lessen in een groep

Ben jij je aan het oriënteren voor een pup en zoek je een geschikte cursus voor jou en je hond, dan kun jij je nu al inschrijven of aanvullende informatie aanvragen. Wil je eerst een keertje meekijken dan ben je van harte welkom. We vinden het wel fijn dat we dan even een afspraak maken.

De puppy cursus is bedoelt voor honden tot maximaal 12 weken, heb jij een pup tussen de 12 en 16 weken en zou je graag willen mee doen, bel dan even om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Is je hond ouder dan 16 weken, dan is er speciaal een cursus, welke beter aansluit bij de levensfase van je hond. zie jij en je hond_de basis of jij & je jonge hond

De puppy cursus bestaat uit 8 lessen waarvan 7 op het veld en 1 les van een uur in het bos met maximaal 5 pups. De eerste les is zonder hond. Er is wel een hond van de roedel van Hondenspiegel of de trainster aanwezig zodat we theorie en praktijk helder kunnen maken. Jij krijgt kennis en inzicht in hoe wij jou en je pup begeleiden tijdens de cursus. Vanuit welke visie wij dit doen en natuurlijk al heel veel informatie die jij nu nodig hebt als optimale voorbereiding voor de komst van je pup. Onze tip is dus ook om deze les al te volgen voordat je pup er is. 

De puppy groep start met 2 minimaal pups. Wanneer jij de enige cursist bent dan zetten we de training om naar 4 privé lessen van een uur die passend zijn bij jou en je pup.

De ervaring leert dat het soms sowieso fijn is om een privé uurtje te volgen naast de training of juist vooraf als jij je pup al in huis hebt. Dat kan, dit wordt samen in overleg met de trainster besproken en wordt er een passende datum gezocht. 

Locatie

Wij werken zowel buiten als binnen. Onze locatie ligt midden in de weilanden aan de rand van het bos tussen Leersum en Doorn. Er is meer dan voldoende parkeer gelegenheid.

Buiten werken we op een prachtig veld wat geheel is omheind en goed verlicht. Bij slecht weer kunnen we overdekt buiten trainen en zeker voor de koudere periode is er een verwarmde binnen locatie waar ook een toilet aanwezig is. 

Trainers

We werken met professionele trainers. Iedereen heeft zowel kennis en expertise van hondengedrag als ook mensengedrag. Respect, begrip en vertrouwen zijn ook voor ons als trainers de kernwoorden waarmee wij jou en je hond begeleiden.

Trainer : Ingrid van der Werf

Kosten

195 euro (incl. 21% BTW en lesmateriaal, excl. vaste 3m lijn welke je kunt aanschaffen voor 13 euro en het lesboek Kalmerende Signalen van Turid Rugaas a 19,95 euro, beide hier aanwezig).

Het lesboek zal als een rode draad door de verschillende trainingen lopen en is dus noodzakelijk om in huis te hebben. Aanvullend les materiaal zal in de vorm van overzichtelijke hand outs aangeleverd worden.

Een privé uurtje naast de training of voor de start van de training tot maximaal 4 weken na de training kost 75 euro (dit is incl. 21% BTW)

Wil je mee doen

Je kunt informatie vragen of je opgeven bij Corien; telefoon 06 387 54 965 of mail naar info@hondencirkel.nl

 

Data 2019

START zaterdagochtend 2 februari alleen de 1e les 9.30 - 10.30 uur (zonder hond) 

vervolg lessen zaterdag 10.45 - 11.45 uur 9 februari, 16 (geen les!) - 23 februari, 2 - 9 - 16 (bosles) - 23 - 30 maart

START zaterdagochtend 23 maart 9.30 - 10.30 uur (zonder hond)

vervolg lessen zaterdag 30 maart, 13 - 20 - 4 - 11 (bosles) - 18 - 25 mei

START zaterdagochtend 4 mei 10.45 - 11.45 uur (zonder hond) 

vervolg data zaterdag 11 - 18 - 25 mei - 8 - 15 (bosles) - 22 - 29 juni

START zaterdagochtend 8 juni 9.30 - 10.30 uur (zonder hond) 

vervolg data zaterdag: