jij & je jonge hond_de basis

Als je pup 16 weken wordt vinden er allerlei veranderingen plaats in het systeem van de pup. Hierdoor kunnen andere honden anders reageren op je pup.

De honden geven dan bv eerder en duidelijker grenzen aan. Ze leren de pup spelenderwijs hoe je met elkaar om hoort te gaan. Hoe honden elkaar begroeten, wie het spel leidt en nog vele andere zaken. Dit is een intensief proces tussen de honden waar veel ervaringen voor nodig zijn. Het resultaat is een hond die reageert op andere honden op hondse wijze m.a.w.een hond die de taal van de andere hond snapt en hier mee om kan gaan.

Voor ons als eigenaar is het dus ook zeer waardevol dat jij begrijpt wat er in deze levensfase gebeurt. Dat je zelf ontdekt wat maakt dat je pup, nu dan (bijna) jonge hond niet meer zo snel luistert als jij je hond roept. Of wat jij het beste kan doen wanneer hij er met je schoenen van doorgaat. Het is zeer waardevol om je bewust te worden wanneer jij aandacht vragend gedrag van de hond aandacht geeft, waardoor je hond het gedrag gaat herhalen. Kortom wat kan jij doen wat werkt én bij jou en je gezin en de situatie past.

In deze cursus voor je hond ga je samen ontdekken wat er nodig is om op een veilige en ontspannen wijze door de straat en in het bos te wandelen. Hoe jij je hond kan leren omgaan met allerlei situaties van onze mensen wereld. Op welke wijze je hond jou gaat vertrouwen in deze soms spannende en uitdagende situaties waardoor er veiligheid blijft. 

Respect, begrip en vertrouwen zijn kernwoorden die als een rode draad terug komen. Wat je precies gaat leren bepalen jullie zelf. Jij weet wat waardevol is voor jou hond en jullie gezinssituatie. Dat is een specifieke doelstelling van iedere cursist. Wij ondersteunen je met kennis, vaardigheden en bewustwording om tot dit resultaat te komen. De cursus is dan ook maatwerk die aansluit bij jouw behoeftes en wensen.

De cursus bestaat uit 7 lessen van een uur met max. 4 honden
Deze cursus is voor honden die een stevige basis hebben gelegd d.m.v. 3 privé lessen.

Kosten

Cursus 240 euro (incl. 21% BTW en lesmateriaal). We werken met een vaste 3m lijn en uit het boek Kalmerende Signalen van Turid Rugaas (Beide kun je hier aanschaffen, 3m lijn).

Wil je mee doen

je kunt informatie vragen of je opgeven bij Corien; telefoon 06 387 54 965 of mail naar info@hondencirkel.nl

data 2021

start woensdag 10 november 19.00 - 20.00 uur

vervolg data : 17 - 24 november, 1 - 8 - 15 - 22 december

Trainer Corien Vallinga

We werken met professionele trainers. Iedereen heeft zowel kennis en expertise van hondengedrag als ook mensengedrag. Respect, begrip en vertrouwen zijn ook voor ons als trainers de kernwoorden waarmee wij jou en je hond begeleiden.