jij & je hond_de basis

Samen met je hond op cursus: een band opbouwen, samenwerken, elkaar leren begrijpen, heldere communicatie. Waardevolle redenen om samen met jouw hond aan de slag te willen!

Voor wie is deze cursus geschikt?

  • Als je een hond overneemt van een ander of uit het asiel haalt
  • Als je een hond uit het buitenland hebt geadopteerd
  • Als je graag met jouw hond aan de slag wil op een manier die zich richt op het gedrag én ook de onderliggende behoeften en emoties
  • Als je wilt leren minder vanuit je hoofd en meer vanuit je hart met jouw hond samen te werken, en daarmee meer diepgang in jullie relatie te ontwikkelen
  • Als je met jouw jonge of volwassen hond nog geen cursus bij HondenCirkel hebt gevolgd

Er wordt samen gekeken welke behoefte er leeft. Passend voor jou en je hond en aansluitend bij jullie specifieke situatie geven we je kennis, kunde en ervaring.

Bijvoorbeeld bij ongewenst gedrag naar andere honden, katten, fietsers of bezoek. We gaan eerst samen kijken wat er precies gebeurt door bijvoorbeeld te werken met de honden uit onze roedel. Daardoor wordt helder wat er precies gebeurt en vanuit welke gemoedstoestand jouw hond reageert. Duidelijk wordt welke rol jij speelt bij het in stand houden van dit ongewenste gedrag. Met deze inzichten gaan we aan het werk.

Samen gaan we oefenen hoe dit ongewenste gedrag omgebogen kan worden naar gewenst gedrag. Hierbij wordt ook helder welke manier van trainen bij jou past. Wij zijn ervan overtuigd dat als je doet wat bij je past dit ook gaat werken. Het is geen trucje. Deze oprechte en duidelijke houding van jou heeft zijn effect op je hond. Hierdoor zal je hond anders gaan reageren. Door dit samen te oefenen in een veilige omgeving ga jij zelf ervaren wat het effect is van jouw handelen op je hond. Met deze ervaringen en inzichten kun jij samen met je hond thuis verder aan het werk. 

Je kunt privé les nemen voor een snelle en efficiënte manier van werken en je kunt ook in een kleine groep van maximaal 5 honden aan het werk gaan.

De cursus als groepsles bestaat uit 8 lessen van een uur en worden gegeven door Corien. De eerste les betreft een theorieles (zonder de aanwezigheid van de eigen honden). 

Iedere cursist werkt met zijn eigen doelstelling waarin staat beschreven wat jij samen met je hond wil bereiken. Wij ondersteunen je met kennis, vaardigheden en bewustwording om tot dit resultaat te komen. De cursus is dan ook maatwerk welke aansluit bij jouw behoeftes en wensen. Wanneer het een grote uitdaging voor je hond is om in een groep te werken, wordt er opgestart met een persoonlijk consult, zodat het werken in de groep efficiënter wordt.

Locatie

Wij werken zowel buiten als binnen. Onze locatie ligt midden in de weilanden aan de rand van het bos tussen Leersum en Doorn. Er is meer dan voldoende parkeer gelegenheid.

Buiten werken we op een prachtig veld wat geheel is omheind en goed verlicht. Bij slecht weer kunnen we overdekt buiten trainen en zeker voor de koudere periode is er een verwarmde binnen locatie waar ook een toilet aanwezig is.

Trainers

We werken met professionele trainers. Iedereen heeft zowel kennis en expertise van hondengedrag als ook mensengedrag. Respect, begrip en vertrouwen zijn ook voor ons als trainers de kernwoorden waarmee wij jou en je hond begeleiden.

Trainer: Corien Vallinga

Kosten

Cursus 240 euro (incl. 21% BTW en lesmateriaal)
We werken met een vaste 3 meter lijn en uit het boek Kalmerende Signalen van Turid Rugaas (Beide kun je hier aanschaffen, 3 meter lijn: 13 euro, Boek 19,95).

Wil je informatie of wil je mee doen dan kun je contact opnemen met Corien: 06 387 54 965 of mail naar info@hondencirkel.nl

Startdatum 

data 2019

start dinsdag 15 januari 20.30 - 21.30 uur

les 1  15 januari (zonder hond)

vervolg lessen 22 - 29 januari - 5 - 12 - 19 - (26 niet) februari - 5  - 12 maart

start dinsdag 7 mei 20.30 - 21.30 uur

les 1 7 mei (zonder hond)

vervolg lessen 14 - 21 - 28 mei - 4 – (11 – 18 juni geen les) – 25 juni, 2 – ( 9 juli niet) - 16 juli

Privélessen worden in overleg afgesproken. De kosten voor privélessen staan afzonderlijk vermeld op onze website.

Wanneer er privélessen gekoppeld voor of tijdens de cursus worden gevolgd dan is daar een speciaal tarief voor (75 euro per uur incl. 21% BTW).