jij & je hond_de basis

Samen met je hond op cursus: een band opbouwen, samenwerken, elkaar leren begrijpen, heldere communicatie. Waardevolle redenen om samen met jouw hond aan de slag te willen!

Voor wie is deze cursus geschikt?

  • Als je een hond overneemt van een ander of uit het asiel haalt
  • Als je een hond uit het buitenland hebt geadopteerd
  • Als je graag met jouw hond aan de slag wil op een manier die zich richt op het gedrag én ook de onderliggende behoeften en emoties
  • Als je wilt leren minder vanuit je hoofd en meer vanuit je hart met jouw hond samen te werken, en daarmee meer diepgang in jullie relatie te ontwikkelen
  • Als je met jouw jonge of volwassen hond nog geen cursus bij HondenCirkel hebt gevolgd

Er wordt samen gekeken welke behoefte er leeft. Passend voor jou en je hond en aansluitend bij jullie specifieke situatie geven we je kennis, kunde en ervaring.

Bijvoorbeeld bij ongewenst gedrag naar andere honden, katten, fietsers of bezoek. We gaan eerst samen kijken wat er precies gebeurt door bijvoorbeeld te werken met de honden uit onze roedel of de poezen die hier ook wonen. Daardoor wordt helder wat er precies gebeurt en vanuit welke gemoedstoestand jouw hond reageert. Duidelijk wordt welke rol jij speelt bij het in stand houden van dit ongewenste gedrag. Met deze inzichten gaan we aan het werk.

Samen gaan we oefenen hoe dit ongewenste gedrag omgebogen kan worden naar gewenst gedrag. Hierbij wordt ook helder welke manier van trainen bij jou past. Wij zijn ervan overtuigd dat als je doet wat bij je past dit ook gaat werken. Het is geen trucje. Deze oprechte en duidelijke houding van jou heeft zijn effect op je hond. Hierdoor zal je hond anders gaan reageren. Door dit samen te oefenen in een veilige omgeving ga jij zelf ervaren wat het effect is van jouw handelen op je hond. Met deze ervaringen en inzichten kun jij samen met je hond thuis verder aan het werk. 

Om dit optimaal te ontdekken, ervaren en leren starten we met individuele begeleiding. In een privé les kunnen we met de theorie en praktijk exact aansluiten bij de behoefte die past bij je hond en de situatie thuis. Tevens gaat alle aandacht naar jou en je hond iedere minuut van de les. Hierdoor kunnen we heel goed met je meekijken naar het welzijn van je hond. We gaan samen met jou/jullie en je hond 6 weken aan het werk, waarbij we 3 lessen van een uur geven en via de groepsapp veel contact hebben en informatie delen. Hierdoor maken jullie samen een optimale start. Met de opgedane kennis, inzichten en ervaringen is er een fijne basis gelegd om aan te sluiten in een cursus in een kleine groep met maximaal 6 volwassen honden waarbij we iedere week 1u met elkaar les hebben.

Wat kun je verwachten van deze komende 6 weken

We nemen je mee in de belevingswereld van je hond. Daarmee ga je anders kijken naar het gedrag van je hond. Je leert hoe honden “denken”, leren en communiceren. Wat jouw hond je verteld met zijn/haar lichaamstaal- en houding. Door dit te herkennen ga je ook begrijpen wat je hond van jou nodig heeft. Je onderzoekt vanuit welke behoefte het gedrag ontstaat en welke emoties daar een rol bij spelen. Hierdoor ontstaan inzichten, kennis en ervaringen om bv ongewenst gedrag van je hond te veranderen naar gewenst gedrag. Of wanneer ze nog zo jong zijn juist sturing te geven in een situatie, waardoor je pup keuzes leert maken en dan natuurlijk de gewenste keuzes die aansluiten bij de ‘regels en verlangens’ van onze maatschappij. De kracht van een eigen keus maken heeft een enorme impact op je hond voor zijn/haar ontwikkeling. Je hond heeft immers zelf nagedacht en gekozen en ontdekt dat dit iets positiefs oplevert. Het zelfvertrouwen zal hiermee enorm groeien. Kortom een mooie start voor jullie samen, die een verdieping in jullie verbinding van de relatie zal brengen!

De cursus als groepsles bestaat uit 8 lessen van een uur en worden gegeven door Iris.

Iedere cursist werkt met zijn eigen doelstelling waarin staat beschreven wat jij samen met je hond wil bereiken. Wij ondersteunen je met kennis, vaardigheden en bewustwording om tot dit resultaat te komen. De cursus is dan ook maatwerk welke aansluit bij jouw behoeftes en wensen.

Locatie

Wij werken zowel buiten als binnen. Onze locatie ligt midden in de weilanden aan de rand van het bos tussen Leersum en Doorn. Er is meer dan voldoende parkeer gelegenheid.

Buiten werken we op een prachtig veld wat geheel is omheind en goed verlicht. Bij slecht weer kunnen we overdekt buiten trainen en zeker voor de koudere periode is er een verwarmde binnen locatie waar ook een toilet aanwezig is.

Trainers

We werken met professionele trainers. Iedereen heeft zowel kennis en expertise van hondengedrag als ook mensengedrag. Respect, begrip en vertrouwen zijn ook voor ons als trainers de kernwoorden waarmee wij jou en je hond begeleiden.

Trainer: Iris Kok

Kosten

Een privé les is €80 per uur welke vermeerderd wordt met 21% BTW, totaal €96,80, waarbij we altijd met minimaal 3 privé lessen van start gaan.

Cursus in de groep 240 euro (incl. 21% BTW en handouts)
We werken met een vaste 3 meter lijn en uit het boek Kalmerende Signalen van Turid Rugaas (Beide kun je hier aanschaffen)

Wil je informatie of wil je mee doen dan kun je contact opnemen met Corien: 06 387 54 965 of mail naar info@hondencirkel.nl

Startdatum 

data 2020

start zaterdag 9.30 - 10.30 uur 2021
1 les is zonder eigen hond!