Vuurwerkangst

Knallen, vuurwerk, schoten... voor vele honden een flinke uitdaging!
Van best wel spannend of alert naar zeer angstig en van verstoppen naar wegvluchten.

Iedere hond doet dit op zijn eigen wijze en daardoor heeft dus ook iedere hond een op maat afgestemde begeleiding nodig. Middels privé lessen en in samenwerking met Lieneke Gijsbertsen van Equi-Care biedt HondenCirkel jou en je hond een mooi programma. Een programma wat aansluit bij de behoeften van jou en je hond.

Programma

Jij & Je hond (HondenCirkel)

Nadat we hebben besproken waardoor, waar en wanneer jouw hond bang is gaan we samen aan het werk. Kennis voor jou over prikkels en prikkel verwerking bij honden. Inzicht in lichaamstaal -en signalen waardoor je begrijpt wat je hond jou verteld, welke behoefte er leeft en wat hij of zij van je nodig heeft. Op deze manier kun jij gehoor geven aan dat wat leeft bij je hond en actie ondernemen die passend is voor de situatie.
We observeren jou en je hond en laten jezelf ervaren wat helpend is in jullie relatie om optimaal aan te kunnen aansluiten bij de behoefte van je hond.

Met behulp van hersenwerk activiteiten en lichaamswerk ((drukpunt) massage, TTouch en bandage) leren we je hoe jij je hond kunt ondersteunen in spannende situaties en op welke wijze je de ontstane spanning kunt ontladen.

Prikkelbaarheid beïnvloeden door middelen en lichaamswerk (Lieneke van Equi-Care)

Er zijn verschillende middelen die een bijdrage kunnen leveren aan het dragelijk maken van de spannende situaties rondom vuurwerk. Lieneke kan je voorlichting geven over- en de effecten van zowel de reguliere als de natuurgeneeskundige middelen. Samen kunnen jullie een beslissing maken wat het beste aansluit bij je hond voor dat moment. Haar natuurgeneeskundige achtergrond combineert ze met osteopathie, waardoor er optimale ondersteuning verleent kan worden aan het lichaam van je hond.

We kunnen helaas de angst van je hond niet oplossen echter kun jij met gerichte aandacht, volledige aanwezigheid, optimale lichamelijke zorg het wel dragelijker maken en de ontstane spanning helpen afvloeien.

HondenCirkel privé les : 1,5 uur , 120 euro (excl. 21% BTW, incl. overleg Lieneke)

Voor meer informatie of het maken van een afspraak mail naar Corien: info@hondencirkel.nl

Heb je interesse in de lezing waar we ons programma toelichten en ons kunt ontmoeten mail dan ook naar Corien.
De lezing wordt ivm alle regelgeving buiten gegeven in een overdekte situatie. maximaal 12 deelnemers.

vrijdag 27 november van 19 - 21 uur, kosten 5 euro. Je bent welkom vanaf 18.45 uur en staat de warme koffie en thee klaar. De lezing wordt verzorgt door Corien, Lieneke en Iris