Teambuilding met je hond

ambuilding met je hond is een cursus waarbij je door middel van ondersteunende massages en hersenwerk meer leert aan te sluiten bij de behoefte en het welzijn van je hond.

Net als bij mensen, is het voor honden van belang dat er een goede balans is tussen ontspanning en inspanning. En net als bij mensen is het voor honden soms moeilijk om vanuit inspanning te ontspannen of juist andersom. Daar kunnen ondersteunende massages bij helpen. Het woord zegt het al, je ondersteunt je hond daar waar hij behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld na een spannend bezoek aan de dierenarts is het prettig als hij de spanning van zich af kan laten vloeien. Tijdens die superleuke les is het fijn als je hond klaar is om aan het werk te gaan.

Ook hersenwerken met je hond is een hele mooie vorm van ondersteuning die kan aansluiten bij de behoefte van je hond. Waar honden vroeger een “baan” hadden, zoals het bewaken van het erf, zijn de meeste nu voor ons plezier in huis. Ze hebben echter nog steeds de behoefte om aan het werk te gaan. Hersenwerken is een manier om je hond aan het werk te zetten door hem te laten ontdekken en na te laten denken. Zoals denksport of braintraining voor mensen. Het is leuk, het ontspant en tegelijkertijd stimuleert het mentaal. Hersenwerk is zoeken naar iets lekkers of iets leuks in verschillende soorten materialen.

Wat doet Hersenwerk o.a.?

• Hersenwerk vergroot het zelfvertrouwen doordat de hond zelf keuzes maakt
• Het helpt puberhonden om te leren focussen
• Het geeft afleiding in spannende situaties
• Hersenwerk stimuleert de zintuigen
• Het maakt creatief
• Hersenwerk = Samenwerken, hierdoor versterkt de band tussen eigenaar en hond

Kernwoorden voor deze cursus zijn rust, vertrouwen, samenwerking en respect voor elkaar.

We gaan aan de slag met

* de lichaamstaal van je hond, wat heeft hij je te vertellen

* diverse ondersteunende massages

* hersenwerken met je hond

Op 6 februari zullen we starten met de cursus en ons 3 lessen richten op hersenwerk, daarna kan ook een aanvullende cursus van 3x 1,5 uur gevolg worden waar we onze aandacht meer richten op de ondersteunende massages.

Minimaal 3 en maximaal 4 honden: €110 ((incl. 21% BTW en eventuele les benodigdheden)

Start woensdag 6 februari 2019 van 19.00 – 20.30u met Iris Kok en Corien

vervolg data: 20 februari en 6 maart 19.00 – 20.30 uur