Samen in het bos

Na het afronden van de cursus Jij en je jonge hond_de basis of het afronden van de cursus Jij en je hond_de basis kunnen jullie samen verder in de cursus 'Samen in het bos'. 

We gaan je in deze cursus begeleiden hoe jij op een fijne en veilige manier SAMEN in het bos kunt wandelen. 

Wat kun je verwachten van deze cursus?

  • verdieping in jullie samenwerking én en met name jouw rol daar in
  • volop nieuwe uitdagingen in de training doordat je in een prikkelende omgeving werkt
  • kennis en ervaringen hoe je kunt omgaan met deze prikkels in het bos
  • we werken in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug

In het bos zijn vele uitdagingen voor je hond. Zoals mountainbikers, wandelaars met nordic walking sticks, konijnen en reeën, paarden, overheerlijke paardenvijgen en andere honden. Los van deze prikkels is het soms al een hele uitdaging om op ontspannen wijze door het bos te lopen. In deze cursus gaan we dus oefenen met echt samen in contact wandelen en al deze prikkels.

Je wordt je bewust wat jij doet in uitdagende situaties en wat daarvan het effect is op je hond. Je gaat leren wat je anders zou kunnen doen om veilige situaties te houden, zeker als je hond los loopt. Tijdens deze cursus werken we aan de lijn en daar waar mogelijk maken we een begin met los lopen. Dit als voorbereiding op de eventuele vervolg cursus Los in het bos.

Kernwoorden van deze cursus zijn: samenwerken, verantwoordelijkheid, bewustwording en uitdagingen

De cursus bestaat uit 7 lessen van 1 1/4 uur en wordt gegeven door Ingrid. De tijd tussen de lesdagen is 2 weken zodat je voldoende tijd hebt om met de opgedane kennis en ervaringen aan het werk te gaan.

Iedere cursist werkt met zijn eigen doelstelling waarin staat beschreven wat jij samen met je hond wil bereiken. Wij ondersteunen je met kennis, vaardigheden en bewustwording om tot dit resultaat te komen. De cursus is dan ook maatwerk welke aansluit bij jouw behoeftes en wensen. 

 

Data 2020n

Op dit moment is er nog geen helderheid wanneer de cursus kan gaan starten. Heb je interesse laat het ons weten.