Wat bieden we

Ieder mens en dier is uniek. Geen enkele combinatie is hetzelfde, opvoeden is dus maatwerk!

Als je besluit om samen met je hond bij ons te trainen dan starten we met een individuele samenwerking waarbij we maximaal 6 weken samen intensief aan het werk gaan.
Dit houd in 3 privé lessen van een uur en daarnaast via een groeps app (wanneer dit mogelijk is) veel contact, zodat vragen snel beantwoord kunnen worden en we informatie welke waardevol is voor dat moment kunnen delen. bv filmpjes met oefeningen, artikelen als achtergrond informatie om beter te begrijpen wat er allemaal bij je hond gebeurt of waarom we bepaalde keuzes maken of adviezen geven.

Daarna ga je verder in een klein groepje met honden die aansluiten bij dezelfde levensfase of uitdagingen. In de groepstraining is er iedere week ruim een uur met elkaar les. Je hebt dan in die 6 weken een mooie basis gelegd en is je hond toe aan meer prikkels en uitdagingen. Die ontstaan al doordat je nu in een groepje gaat werken. De afleiding van de andere honden is al een prikkel op zich en een mooie uitdaging voor jou als eigenaar om het contact te kunnen behouden waardoor je toch blijft samenwerken met je hond. Meer inhoudelijke informatie over de groepstraining en of privé lessen kun je vinden in de menu balk.

De reden waarom we voor deze vorm kiezen
Ieder mens en ieder dier is uniek. Geen enkele combinatie is hetzelfde. Hierdoor is voor ons opvoeden maatwerk.
In een privé les kunnen we met de theorie en praktijk exact aansluiten bij de behoefte die past bij je hond, bij jouw hulpvraag en de situatie thuis. Tevens gaat alle aandacht naar jou en je hond iedere minuut van de les. Hierdoor kunnen we heel goed met je meekijken naar het welzijn van je hond, welke zeker in de begin fase als pup of wanneer je een adoptie hond hebt zo ongelooflijk kwetsbaar is.

Onze visie, wat wij jullie wensen
Als je een hond aanschaft vinden wij het belangrijk dat er een fijne relatie ontstaat.
Samen dingen ondernemen wandelen, fietsen, spelen en werken kunnen een onderdeel zijn van je relatie. Om op een prettige en veilige manier deze activiteiten te ondernemen, is het belangrijk dat je hond naar je wil luisteren. Maar waarom zou je hond naar jou luisteren?

Wij denken dat deze basis te maken heeft met vertrouwen. Vertrouwen in jou als mens. Vertrouwen in een ander of een situatie, omdat jij erbij bent. En wat is er nodig om vertrouwen te creëren?

In onze beleving zijn ingrediënten als gerichte aandacht, veiligheid, respect en begrip essentieel. Dit zijn basisbehoeften voor je hond, net als bij mensen, en dus vanaf het moment dat jij je hond ontmoet en uiteindelijk ook meeneemt is het essentieel om daar alle aandacht aan te geven. Deze ingrediënten ontwikkelen zich optimaal wanneer jij enerzijds de taal van je hond verstaat en hierop reageert en anderzijds begrijpt en herkent vanuit welke behoefte gedrag zich ontwikkeld. Als jij je ook nog bewust wordt wat het effect is van jouw gedrag richting je hond, dan ontstaat er een krachtig samenspel. De band met je hond krijgt daardoor meer intensiteit en diepgang.
Jullie samenwerking gaat veel verder dan een paar handige (opvoed) trucjes. Er ontstaat een intense, liefdevolle vertrouwensband gebaseerd op wederzijds respect en met aandacht voor elkaars behoeften.