Ontstaan van de kracht

De combinatie van mijn jarenlange ervaringen bij Hondenschool Braaf én bij Hondenspiegel zorgen voor een uniek en krachtig samenspel.

Bij hondenschool Braaf wordt kennis, kunde en de ervaring aangeboden om een fijne relatie op te bouwen met je hond. Ieder mens en ieder dier is uniek, geen enkele combinatie is hetzelfde. Dit maakt dat ik de afgelopen jaren zeer veel ervaring heb opgedaan om zowel volwassenen als kinderen de inzichten te geven op welke manier zij kunnen én willen werken aan een fijne relatie. Samen op zoek naar ieders eigen wijze die past bij de behoefte van de eigenaar, het gezin en de hond en in ieders specifieke situatie.  

Bij Hondenspiegel bieden we ondersteuning bij persoonlijke groei en teamontwikkeling, waarbij de hond een spiegelmaatje is. Een hond reageert direct en eerlijk en geeft hierdoor zonder oordeel en glashelder terugkoppeling op gedrag, lichaamstaal en uitstraling. Een grote verscheidenheid aan mensen hebben aan deze trainingen meegedaan, bedrijfsleven en particulier en zowel kinderen als volwassenen. Mijn kracht is dat ik samen met de deelnemer onderzoek hoe we zijn of haar ervaringen met de hond en mijn observaties kunnen toepassen in het dagelijkse leven of op de werkvloer.

Bij beide bedrijven werk ik met mensen en honden en observeer ik zowel de hond als de mens en de interactie tussen beide. Bij hondenschool Braaf met als accent het hondengedrag en bij Hondenspiegel met accent het gedrag van mensen. De kennis, kunde en expertise die nodig is om kwaliteit te bieden is zeer verschillend voor beide bedrijven. Bij HondenCirkel breng ik deze allemaal samen waardoor een krachtig samenspel ontstaat en een bijzondere en verrijkende werkwijze.

Mijn eigen ontwikkeling staat nooit stil, want deze wordt dagelijks gevoed door onze eigen honden. Spelenderwijs begeleiden ze mij op mijn pad in mijn eigen persoonlijke thema's en uitdagende opvoedkundige situaties. Doordat ik mijn hulpvragen deel met anderen ontmoet ik ook weer vele andere mensen wiens werkwijze aansluit bij mijn gedachten. Vanuit deze verbindingen is er een waardevol netwerk ontstaan. Dit netwerk gaat mee in actie daar waar nodig is voor het beste resultaat.